O podjetju

lektoriranje-3

Lektoriranje in jezikovno svetovanje, Jasmina Vajda Vrhunec, s. p.

Podjetje Lektoriranje in jezikovno svetovanje, Jasmina Vajda Vrhunec, s. p., je bilo ustanovljeno leta 2010. Lektoriranje predstavlja glavno dejavnost podjetja, ki jo opravljamo kakovostno, profesionalno, natančno in zanesljivo. Po potrebi delo poteka v sodelovanju z zunanjimi sodelavci, da lahko v podjetju zadostimo različnim željam avtorjev besedil in povečanemu povpraševanju. Prejetega besedila ne lektorira študent ali druga oseba brez primerne izobrazbe, temveč izključno profesorica slovenščine.


Pri lektoriranju največ štejejo strokovna usposobljenost, natančnost in predanost delu, ki morajo vsakemu dobremu lektorju predstavljati poseben izziv v življenju. Znanje, usvojeno v času študija, predstavlja le drobec tistega znanja, ki ga potrebuje dober lektor za opravljanje svojega dela. Treba je imeti izjemen občutek za jezik in besedilo, ki ga je treba lektorirati, upoštevati pa je treba tudi avtorja besedila.

lektoriranje-2

Znanje s področja pravopisa in jezikovnih dilem je treba ves čas izpopolnjevati. Vsako besedilo ima svoje posebnosti, zato mora lektor nenehno nadgrajevati svoje znanje in širiti svoja jezikovna obzorja. Predvsem pa vsako besedilo odraža tudi samega avtorja, zato lektor po nepotrebnem ne sme posegati v besedilo in ga prilagajati svojemu jezikovnemu okusu.


Vzpostavite stik z nami

Če niste prepričani o jezikovni ustreznosti besedila, vzpostavite stik z nami in z veseljem bomo poskrbeli, da boste na svoje pisanje ponosni.

POVPRAŠEVANJE

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Preberi več